Zbadaj liczbę rozwiązań równań ze względu na parametr m
nervovy: Witam proszę o wytłumaczenie tych 3 przykładów,bardzo zależy mi żeby zrozumieć temat.
a)|x
2−4x+3|=m
b)x
2+4*|x|+3=m
c)|x
2−4|=m
2+3
Tak odchodząc od tematu parametru byłbym również wdzięczny za pomoc w tym jednym przykładzie
jeszcze :
a)f(x)=|x
2−1|+x
2
Bardzo dziękuje za wszystkie odpowiedzi
11 lis 21:30
Metis: a) |x2−4x+3|=m
Rysuj wykres f(x)=|x2−4x+3|
Potem prostą y=m
I odczytuj kiedy ile rozwiązań.
11 lis 21:38
Metis: b) x2+4x+3=m jeśli x≥0
x2−4x+3=m jeśli x<0
Rysuj i podobnie jak w a)
11 lis 21:41
Metis: c) analogicznie jak a) i b)
ale rozwiązujesz po kolei warunki.
Pisz jeśli czegoś nie rozumiesz
11 lis 21:45
Metis: Ciekawe , czy zrozumiał
11 lis 22:19
nervovy: Ahm słabo niestety :c bo własnie chodziło o rozpisanie całego jednego przykładu i wtedy bym w
miare wiedzial jak zrobić reszte
11 lis 22:39
Metis: Pani
Mila wszystko Ci pięknie wytłumaczyła >>
305086
11 lis 22:44