Prawdopodobieństwo
Nabzdyczony: Wiedząc, że P(B)=2/3, P(A/B)=1/4, oblicz P(A∩B)
11 lis 21:09
11 lis 21:10
Nabzdyczony: Panie, mimo lektury nadal nie wiem jak to rozwiązać
11 lis 21:14
:): Muszisz znać P(A)
11 lis 21:18
:): bo zachodzi
P(A)=P(A\B)+P(A∩B) dość oczywiste
i z tego
P(A∩B)=P(A)−P(A\B)
P(B) nie jest nam do niczego potrzebne
11 lis 21:19
:): ewentualnie
P(A∩B)=P(B)−P(B\A)
11 lis 21:20
Aga1.: A nie jest to przypadkiem prawdopodobieństwo warunkowe?
12 lis 16:10
:): | | 1 | |
Racja Aga  Mogło mu chodzić o P(A|B)= |
| |
| | 4 | |
13 lis 23:18