Równanie ogólne prostej
xoxo: Wyznacz równanie ogólne i kierunkowe prostej k prostopadłej do wektora u i przechodzącej przez
pkt P, jeśli:
u=[6,−1], P(2,5).
Zadanie pewnie banalne ale potrzebuję go w bardziej zaawansowanych, gdzie zatrzymuję się na
samym początku nie wiedząc jak wyznaczyć równanie prostej prostopadlej do wektora. Proszę o
pomoc
11 lis 14:19
J:
rownanie ogólne: Ax + By + C = 0 , gdzie u = [A,B] ( wektor prostopadły)
11 lis 14:23
J:
równanie kierunkowe: y = ax + b
11 lis 14:23
xoxo: Skąd zależność, że u=[A,B]?
11 lis 14:30
5-latek: Z teorii której brak .
11 lis 20:43
11 lis 20:44
5-latek:
11 lis 20:45