Równie
N3xT: cosx=−1
czemu x=(2k+1)π ?
10 lis 23:17
freeszpak: a widziałeś kiedyś wykres cosinusa?
10 lis 23:19
5-latek:

k jest całkowite
10 lis 23:24
10 lis 23:25
freeszpak: nieee, 5−latek oszutwo rysunkowe tu popełniasz, k jest całkowite, ale wtedy liczba stojąca przy
π jest nieparzysta
10 lis 23:27
Mila:

cos(x)=−1⇔
x=π+2kπ⇔
x=π*(1+2k)
10 lis 23:27
5-latek: Spierdo... em oznaczenia

Popraw sobie
10 lis 23:27
N3xT: a panowie sin2s=√3/2 ?co trzeba pomnożyć przez tą 2 ?
10 lis 23:28
10 lis 23:29
N3xT: a wracając do przykładu poprzedniego czemu np. ? x nie jest równe = −π ?
10 lis 23:30
10 lis 23:36
freeszpak: podstaw za k −1, co widzisz?
10 lis 23:37
Qulka: dla k=−1 masz rozwiązanie x=−π
10 lis 23:37
freeszpak: k jest liczbą całkowitą, nie naturalną
10 lis 23:37
N3xT: aaaaaaaa panowie i panie

zapomniałem że są przedziały może ktoś mi je podyktować ?
10 lis 23:42
5-latek: A odpowiedz na Twoje pytanie 23:28 jest taka
Najpierw dobrze opanuj rozwiazywanie rownan postaci
sinα=sinβ
cosα=cosβ
tgα=tgβ
ctgα=ctgβ
jeśli to opanujesz to dopiero bierz się za inne równania trygonometryczne
10 lis 23:43