funkcje
truskawka:

czy ten wykres jest dobrze?
narysuj wykres do podanych danych:
dziedzina funkcji
x ∊ R x ∊ <−6;8>
zbiór wartości funkcji
y ∊ (−2,5;5)
miejsca zerowe funkcji
x
1 = −6 x
2 = −4 x
3 = 1 x
4 = 5
wartości dodatnie funkcji
y ≥ 0 x ∊ <4;1>
<5;8>
wartości ujemne funkcji
y < 0 x ∊ (−6;−4)
(1;5)
funkcja rosnąca
x ∊ (−5; ) ∪ ( ;4)
największa wartość funkcji
f max (8) = 5
najmniejsza wartość funkcji
f min (−5) = −2,5
punkt przecięcia z osią x
A (0;1,2)
9 lis 19:50
Janek191:
Źle
9 lis 20:11
5-latek: tak na szybko już widze ze zle
Punkt A to punkt przecięcia z osia OY a nie oX
I po drugie wartość najmniejsza ma być dla dla x=−5 y= −2,5
a tutaj wartość najmniejsza jest dla xsa dodatniego i wieksza niż 2,5
wiec do poprawy wykres
9 lis 20:12
truskawka: to bardzo proszę o poprawę, bo nie wiem jak, a mam jutro kartkówkę
9 lis 20:12
5-latek: i mniejsza niż y=−2,5 mialobyc
Janek 191 pomoz jej dalej dobrze
9 lis 20:14
truskawka: bardzo dziękuję
jakby ktoś mógł narysować jak ma wyglądać ten wykres
9 lis 20:17
sushi_gg6397228:
przeciez masz juz wykres−−> załozyłaś z 8 postów−−> powinno być po 10zł za każdy SPAM
9 lis 20:19
truskawka: ale ten jest źle
9 lis 20:20
9 lis 20:22
9 lis 20:23