funkcje
truskawka: Proszę o rozwiązanie zadania z funkcji
9 lis 19:04
Eta: Lubię
truskawki
9 lis 19:14
Janek191:
Ja też lubię truskawki i poziomki
9 lis 19:16
truskawka: narysuj wykres do podanych danych:
dziedzina funkcji
x ∊ R x ∊ <−6;8>
zbiór wartości funkcji
y ∊ (−2,5;5)
miejsca zerowe funkcji
x1 = −6 x2 = −4 x3 = 1 x4 = 5
wartości dodatnie funkcji
y ≥ 0 x ∊ <4;1>
<5;8>
wartości ujemne funkcji
y < 0 x ∊ (−6;−4)
(1;5)
funkcja rosnąca
x ∊ (−5; ) ∪ ( ;4)
największa wartość funkcji
f max (8) = 5
najmniejsza wartość funkcji
f min (−5) = −2,5
punkt przecięcia z osią x
A (0;1,2)
9 lis 19:27
truskawka: Niech ktoś pomoże w tym zadaniu proszę mam to na jutro
9 lis 19:28
sushi_gg6397228:
zacznij od miejsc zerowych oraz trzech ostatnich informacji
9 lis 19:38
truskawka: próbowałam i mi nie wychodzi
9 lis 19:39
Janek191:

Coś podobnego, bo są braki w treści zadania
9 lis 19:40
truskawka: bardzo dziękuję
9 lis 19:42
truskawka: bo jutro mam z tego zadania kartkówkę i nie za bardzo je rozumiałam
9 lis 19:43