funkcje
truskawka: Funkcje narysować wykres proszę
9 lis 19:30
5-latek:

Proszse bardzo

)
9 lis 19:33
truskawka: bardzo dziękuję, a mógłbyś do tego zadania?
narysuj wykres do podanych danych:
dziedzina funkcji
x ∊ R x ∊ <−6;8>
zbiór wartości funkcji
y ∊ (−2,5;5)
miejsca zerowe funkcji
x1 = −6 x2 = −4 x3 = 1 x4 = 5
wartości dodatnie funkcji
y ≥ 0 x ∊ <4;1>
<5;8>
wartości ujemne funkcji
y < 0 x ∊ (−6;−4)
(1;5)
funkcja rosnąca
x ∊ (−5; ) ∪ ( ;4)
największa wartość funkcji
f max (8) = 5
najmniejsza wartość funkcji
f min (−5) = −2,5
punkt przecięcia z osią x
A (0;1,2)
9 lis 19:34
truskawka: proszę
9 lis 19:34
9 lis 19:40
5-latek:

Truskaweczko
Troche pomoge bo mi ciężko pisać
masz zaznaczona dziedzine i zbior wartości a także miejsca zerowe
Ostani podpunkt cos nie tak (ja się domyślam co ale spróbuj samoa dojść co jest zle
Podpowiem skoro miejsca zerowe to punkty przecięcia z osia OX bo wtedy wartości funkcji
wynosi 0 to ten punkt A może być punktem przecięcia z osia OX?
Rosnaca ma być w jakich przedziałach ?
9 lis 19:52
5-latek: Truskawka mialas narysowane to dlaczego się dalej nie dopytywalas ?
9 lis 19:54
truskawka: takie podała nam pani na zadanie domowe i mamy zrobić wykres próbowałam
sama dodałam go, ale w kolejnym zadaniu, ale nie wiem czy jest dobrze , bo trochę różni się od
twojego
9 lis 19:56
5-latek: Bo ja narysowałem sobie taki z glowy (taki mi przyszsedl na myśl
Jak miałem narysować bez zadnych danych
9 lis 20:01
9 lis 20:05