Przesunięcie funkcji
ggww: Może mi ktoś wytłumaczyć jak zmienia się wartość funkcji i dziedzina po przesunięciu o wektor u
?
Najlepiej na jakimś przykładzie i z definicji.
Przykładowo mamy Zw=<x,y) Df=(p,q) i u=[−3,6]
I jaka będzie nowa wartość i dziedzina
8 lis 20:54
8 lis 20:56
ggww: Chodzi mi o to jak zmieniają się własności funkcji (wf i df) bo jak sie przesuwa to wiem
8 lis 20:58
ggww: Ktoś ma jakiś pomysł ?
8 lis 21:05
Aga1.:

Podaj dziedzinę funkcji f, przesuń i podaj dziedzinę po przesunięci, co zauważasz?
Podobnie z wartościami
8 lis 21:06
ggww: Dzięki, na rysunku wszystko ładnie widać
8 lis 21:14