matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Oblicz
♡:
W jakiej postaci można zapisać to równanie? 2−|4−2x| = 0 W sensie jak mam to podlozyc to tego wzoru?
⎧
x dla x≥0
|x| =
⎩
−x dla x<0
proszę o pomoc
5 lis 21:26
sushi_gg6397228:
https://matematykaszkolna.pl/strona/1653.html
5 lis 21:29
Eta:
2|x−2|=2 ⇔ |x−2|=1 ⇒ x=3 v x=1
5 lis 21:32