matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Kierownica paraboli
adi:
Kierownica paraboli y=x
2
+6x Przekształcam : y=(x+3)
2
−9 (x+3)
2
=y+9 Wiem że x
2
=2py ale nie wiem jak to przyrównać by wyliczyć kierownicę, nie mogę zgubić x i y by obliczyć p
2 lis 21:51
52:
https://matematykaszkolna.pl/forum/265914.html
2 lis 22:04