.
xyz: Pomoze ktos? Rozwiąż uklad rownan i podaj jego interpretacje geograficzna.
|y=x−2
|x2+y2−6x−16=0
Zrobilam poczatek i dalej nie wiem jak wybrnąć.
|y=x−2
|x2+y2−6x−16=0
|y=x−2
|x2+(x−2)2−6x−16=0
|y=x−2
|x2+x2−2x+4−6x−16=0
|y=x−2
|2x2−8x−12=0
2x2−8x−12=0
a=2, b=−8, c=−12
Δ=(−8)2−4*2*(−12)=64+48=112
√Δ=√112
2 lis 20:42
rez: (x−2)
2 ile to jest

2 lis 20:43
xyz: A czekaj, bo chyba bląd wczesniej byl, bo wpisalam innym wzorem. To bedzie x2+4
|y=x−2
|x2+y2−6x−16=0
|y=x−2
|x2+(x−2)2−6x−16=0
|y=x−2
|x2+x2+4−6x−16=0
|y=x−2
|2x2−6x−12=0
2x2−6x−12=0
a=2, b=−6, c=−12
Δ=(−6)2−4*2*(−12)=36+48=112
√Δ=√84
2 lis 20:50
xyz: Ale dalej cos nie tak...
2 lis 20:51
2 lis 20:55
xyz: Bo na tamtym dlugo nikt nie odpisywal, a to pilne...
2 lis 20:56
rez: nie odpowiedziałeś mi na pytanie
2 lis 21:00
misiak:

(x=−1 i y=−3 ) lub (x=6 i y=4 )
2 lis 21:00
xyz: Odpowiedzialam− x2+4. Ale to chyba zle i tak, co?
2 lis 21:01
2 lis 21:02
xyz: No dobrze, ale chcialabym sie dowiedziec jak mam dojsc do rozwiazania, by wiedziec jak to
rozrysowac.
2 lis 21:04
rez: rysowanie to nie problem, wpierw podaj poprawne współrzędne
2 lis 21:04