m
aaa: Proszę o pomoc.
Zadanie z macierzy: rozwiąż układ równań
|A|=0
i co dalej jak wyszło "0"?
31 paź 22:50
aaa:
A=2 1
−4 −2
31 paź 22:52
aaa:
31 paź 23:07
31 paź 23:09
aaa: Masakra, a ja Kroneckera−Capellego tu... bez komentarza
31 paź 23:14
aaa: Ok, wyszedł ukł. nieoznaczony. Jak teraz obliczyć x i y? Bo są w odpowiedziach.
31 paź 23:24
ICSP: y = −3 − 2x gdzie x ∊ R
31 paź 23:25
aaa: a skąd wiemy, że x∊R?
31 paź 23:29
aaa: w odp jest że y∊R.
31 paź 23:29
aaa: na serio tego nie wiem
31 paź 23:30
ICSP: tak zawsze jest gdy masz więcej zmiennych niż równań. Wyznaczasz tyle zmiennych ile jest równań
i uzależniasz je od pewnych parametrów którym przypisujesz wartości rzeczywiste,
31 paź 23:32
ICSP: widocznie oni wyznaczyli x :
bez wiekszej różnicy.
31 paź 23:33