podaj definicje logarytmu z liczby x prz
xxx: czy ktoś wie o co chodzi w tym zadaniu mam takie polecenie . podaj definicje logarytmu z liczby
x przy podstawie p. Sporządź wykresy funkcji
a) y=log2 X
b) y=log12 X
c) y=log3 X
d)y=log14 X
e) y=lnx
27 paź 17:33
J:
jest to wykładnik potęgi , do której trzeba podnieść podstawę p aby otrzymać liczbę x
27 paź 17:36
27 paź 17:36
===:
... piłeś coś?
27 paź 17:37
xxx: ale jak to będzie z tym p mógłbyś mi jeden przykład pokazać ?
27 paź 17:39
J:
logpx = c ⇔ pc = x ( oczywiście odpowiednie założenia co do: x i p )
27 paź 17:42