logarytmy.
kleszcz: log
2(t+3) − log
2t = 2

?
24 paź 21:48
sushi_gg6397228:
wzory znasz ?
24 paź 21:50
5-latek: Znasz wzory ?
24 paź 21:50
kleszcz: 2
x=t+3
2
x=t
Nie wiem czy o to chodzi

?
24 paź 21:52
sushi_gg6397228:
odejmowanie logarytmów ?
24 paź 21:53
24 paź 21:53
kleszcz: aha rzeczywiście, dzięki zapomniałem że taki był.
24 paź 21:54
Janek191:
t > 0
więc dokończ
24 paź 21:54
kleszcz: ok dzięki Janek.
24 paź 21:57
kleszcz: Niestety trochę się zastanawiałem, ale nie wiem jak to zamienić log2 t+3t = log24
25 paź 09:54
PW: Logarytm jest funkcją różnowartościową, a więc z równości wartości funkcji wynika równość
argumentów:
Uczniowie mówią:
− Można opuścić logarytmy.
− Do kąta!
25 paź 10:13