układ (chyba) równan
pawloo:
x2+y2=4
x+2y+6=0
23 paź 22:15
:): wylicz x z drugiego równania−> podstaw do 1..imasz kwadratowe
23 paź 22:18
Kacper:
Rozwiązanie (chyba) układu:
1. Wyznacz z drugiego równania x lub y i podstaw do pierwszego
2. Rozwiąż równanie kwadratowe (to powstałe)
3. Podaj odpowiedź.
23 paź 22:18
pawloo: x=(−2y−6)
(−2y−6)2 + y2 =4
4y2−24y+36+y2=4
5y2−24y+32=0
i delta wychodzi ujemna
23 paź 22:27
Maryla27:
x
2 + y
2 = 4
x + 2y + 6 = 0
−−−−−−−−−−−
x = −2y − 6
podstawiam do I równania
(−2y − 6)
2 + y
2 = 4
4y
2 + 24y + 36 + y
2 − 4 = 0
5y
2 + 24y + 32 = 0
Δ = 24
2 − 4 * 5 * 32 = − 64 < 0
na pewno brak rozwiązań
23 paź 22:29
pawloo: dzięki wielkie

terał załapałem
23 paź 22:30
23 paź 23:15