Rozwiąż następujące równania, nierówności i układy rówbab. podać interpretacje g
bbul: Rozwiąż następujące równania, nierówności i układy rówbab. podać interpretacje geometryczną.
Potrzebuje z pomocy, musze to umiec na studia, mam miec zrobione do soboty ale nie mam pojecia
o co chodzi

Proszę o pomoc
c) X
4−X
2−2=0
e)|x+1|+|x−1|=2
h)X
2*(x+1)(x+2)<0
i)x*(x+1)(x−3)>0
| | ⎧ | −x+y≤1 | |
| r) | ⎨ | 3x+2y≤6 |
|
| | ⎩ | 2x−y≤2 | |
22 paź 18:19
===:
... umieć na studia

DOBRE
22 paź 18:27
Janek191:
A w szkole tego nie było ?
22 paź 18:32
Janek191:
c) x4 − x2 − 2 = 0
t = x2 ≥ 0
t2 − t − 2 = 0
( t − 2)*( t + 1) = 0
t = 2 lub t = − 1 − odpada
więc
x2 = 2
x = −√2 lub x = √2
==================
22 paź 18:34
===:
... nie rozumiesz, że musi umieć na studia ... i to do soboty

!
NO BĄDŹ CZŁOWIEKIEM

Za 5 lat kolejny magister
22 paź 18:34
Bbul: Pomóźcie

Muszę się tego nauczyć a nie wiem jak do tego podejść

Jak będę miał rozwiązane
to jakoś ogarne
23 paź 11:01
5-latek:

Ja wiedziałem ze niektóre zadania daja ludzie ze studiow (tylko się do tego nie przyznają
Ireneusz Dudek spiewal taka piosenke gdzie cytuje ''
Zastanow się co robisz
np. n
x
2+y
2=4 (przecież to równanie okrego o srodku S=(0,0) i promieniu 2
x+2y+6=0 (to równanie prostej w postaci ogolnej a w postaci kierunkowej jest 2y=−x−6 to y=
−0,5x−3
Uklad nie ma rozwiazan
23 paź 11:14
PW: Z pewnym niedowierzaniem spróbuję p)
Powinieneś powiedzieć:
– Pani Doktor, czy ma nas Pani już za kompletnych idiotów? Jakie by nie było to x+y, to
przecież nie może być jednocześnie mniejsze od 1 i większe od 2 (równe też nie).
Gorzej, kurde, z interpretacją geometryczną. Nie byłem wtedy w szkole.
23 paź 11:27