Rozwiąż nierówność
xxx: Wyznacz dziedzinę:
1. y=log przy podstawie x−7 z (x+3)
2. y=log przy podstawie 13 z |x+5|
3. y=log(7−|x|)4x−16 w mianowniku jest 4x−16
20 paź 19:02
kyrtap: Zapoznaj się najpierw z definicją logarytmu, a później wróć tutaj
20 paź 19:04
20 paź 19:05
xxx: Czy dobrze myślę?
dla pierwszego będą trzy założenia:
x=3>0
x+7>0
x+7≠1
dla drugiego będzie jedno założenie:
|x−5|>0
?
20 paź 19:13
xxx: Podpowie ktoś?
20 paź 19:26
sushi_gg6397228:
warunki dobre do 1), wiec licz
20 paź 19:55
20 paź 20:09