witam obliczanie wartosci trygonometrycznych z pi kiedy wiadomo ze wynik wychodz
KRzysiek: witam obliczanie wartosci trygonometrycznych z pi kiedy wiadomo ze wynik wychodzi na −
20 paź 17:38
Janek191:
Pisz do rzeczy
20 paź 17:42
KRzysiek: wychodzi mi cos 3 pi i wynik jest −1
20 paź 17:44
J:
cos(3π) = cos(π + 2π) = cosπ = − 1
20 paź 17:48
KRzysiek: nie rozumiem tego obliczenia
20 paź 17:50
20 paź 18:58
Mila:
Krzysiek
1) Musisz znać definicje funkcji trygonometrycznych.
2) Musisz znać wykresy funkcji trygonometrycznych.
3) Musisz znać wzory redukcyjne.
20 paź 19:17