pomocy!
monika: Płaszczyznę parametrów a, b ∊R podzielić na podzbiory odpowiadające stałej liczbie pierwiastków
równania
abx2+(a+b)x+1=0
Proszę o pomoc
19 paź 16:31
19 paź 16:40
monika: Dla a=b=0 − 0 rozw.
Dla a=0, b≠0 − 1 rozw.
Dla a≠0, b=0 − 1 rozw.
Dla a=b≠0 − 1 rozw
Dla a≠b i a≠0, b≠0 − 2 rozw.
jakieś wskazówki co dalej?
19 paź 17:16
monika: proszę o pomoc..
19 paź 21:47
monika: ma ktoś jakiś pomysł?
1 lis 12:43
PW: Rozwiązałaś sama

19 października o 17:16. teraz tylko trzeba narysować trzy zbiory (może na
trzech osobnych rysunkach):
A
0 − zbiór tych par (a,b), dla których nie ma rozwiązań; zbiór skromniutki − tylko jedna para
(a,b) = (0, 0)
A
1 − zbiór tych par (a, b), dla których rozpatrywane równanie ma jedno rozwiązanie; trzeba
narysować te pary, ktore wymieniłaś w 2., 3. i 4. wierszu
A
2 − pary wymienione w 5. wierszu.
1 lis 12:56