matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
jw
Ali:
Czy ktoś może podpowiedzieć jak rozwiązać to zadanie ?
https://matematykaszkolna.pl/forum/28781.html
ktoś je zamieścił ale nie zostało rozwiązane. Proszę o podpowiedzi a nie gotowe rozwiązanie
9 gru 19:22
Basia:
napisałam wskazówkę w tamtym poście
28781
9 gru 19:32
Rudy:
a jesteś pewien że treść jest kompletna?
9 gru 19:36
AS:
β = 180
o
− α
AC
BC
= 2*R1
= 2*R2
sinα
sinβ
3x
x
= 2*R1
= 2*R2
sinα
sin(180
o
− α)
3x
x
R1 =
R2 =
2sinα
2sinα
P1
π*R1
2
R1
2
k =
=
=
P2
π*R2
2
R2
2
9x
2
/4sin
2
α
k =
= 9
x
2
/4sin
2
α
9 gru 19:47
Ali:
bardzo wszyskim dziekuje
9 gru 20:23