funkcja wykładnicza
Piotrek: Witam czy mógłby mi ktoś wyjaśnij jak wyznacza się zbiór wartości funkcji wykładniczej, z góry
dziękuję
17 paź 12:59
17 paź 13:01
17 paź 13:02
J:
Kontyuacja
17 paź 13:02
Piotrek: | | 1 | | 1 | |
z takimi sobie radzę ale mam problem np z czymś takim: f(x)= |
| −5−x+ |
| |
| | 2*25x | | 2 | |
17 paź 13:05
===:
a tu masz "mutację" wykładniczej z odwrotną
17 paź 13:10
Piotrek: wiem xD, ale mamy takie zrobić a na lekcji nam to niezbyt wytłumaczono rozwiązań w internecie
jest mało a jak są to słabo wytłumaczone i szukam jakieś pomocy
17 paź 13:20
Tadeusz:
f
min dla 5
−x=1 czyli f
min dla x=0
f
min=0
y∊R:y≥0
17 paź 20:32