funkcje
paula: Dana jest funkcja kwadratowa f(x)=(5−2m)x+m−4. Wskaz poprawne odpowiedzi.
A. Jeśli wykres funkcji jest nachylony do osi OX pod kątem 135°, to m=3
B. Jesli funkcja jest malejaca, to m⊂(5/2,+∞)
C. Jesli miejscem zerowym funkcji jest liczba m, to m=2 lub m=1
D. Jeśli wykres funkcji nalezy punkt A=(−4,4), to m=20/7.
Jak dla przedszkolaka prosze o rozwiazanie . dziekuje
15 paź 19:01
15 paź 19:02
4max: ale f(x) nie jest funkcja kwadratowa tylko liniowa
15 paź 19:13
4max: A) tg135o=−1
czyli 5−2m=−1 to m=
15 paź 19:18
kjsdhfalkd: przepisuje polecenia .
ok to a mam i czaje .
dzięki .
15 paź 19:23
4max: Funkcja liniowa jest malejaca dla a>0 czy a<0 czy a=0 ?
15 paź 19:26
kjsdhfalkd: a<0
15 paź 19:37