help . funkcje
paula: Dana jest funkcja f(x)=3x2−(2m+4)x+m−4. Wskaz poprawne odpowiedzi.
A.Jesli funkcja jest rosnaca jedynie w przedziale <2,+∞), to m=8
B. Jesli funkcja jest rosnaca jedynie w przedziale <2,+∞), to m=4
C. Funkcja ma dwa miejsca zerowe dla m⊂R
D. Iloczyn miejsc zerowych jest równy 4/3 dla m=8
Jakby ktoś mógłby wszystko rozpisac jak to liczyć
To bylabym bardzo wdzieczna .
15 paź 18:55
sushi_gg6397228:
chcesz gotowca ?
15 paź 18:58
paula: Ja nic nie czaje mam odpowiedzi . ale ja nawet nie wiem jak zaczac a jutro mam sprawdzian . i
chce choc troche to ogarnac .
15 paź 19:02
4max: D) napisz wzor funkcji dla m=8 . Wstaw do wzoru m=8 i policz
15 paź 19:05
sushi_gg6397228:

W=(p; q)
f maleje gdy x ∊(...;....)
15 paź 19:07
4max: Jak pomagać skoro nie odpowiadasz na pytania ?
Szkoda czasu
15 paź 19:15
paula: Wychodza mi wyniki z kosmosu
15 paź 19:18
paula: Moment ja to licze . a mi to troche schodzi
15 paź 19:18
sushi_gg6397228:
pisz tutaj, a nie w zeszycie− bo kto tam sprawdzi obliczenia
15 paź 19:21
4max: jakie z kosmosu . Przeciez to się liczy w pamięci
(2*8+4)= ? (to będzie wspolczynnik b
8−4= ? To będzie wspolczynnik c
Teraz wzory Viete'a i ile to jest x1*x2= ?
15 paź 19:21
kjsdhfalkd: wyszło . oks . dzięki . nie tak napisałam . xD
15 paź 19:28