a
pwv23: log
2 5 + log
4 36
co z tym zrobić?
15 paź 18:14
sushi_gg6397228:
to są dwa różne przykłady czy jeden
co z tym zrobić−−> to autor tego zadania nie podał ?
15 paź 18:15
pwv23: jeden, 2 próbowałem przekształcić
15 paź 18:17
sushi_gg6397228:
wzór na zamiane podstaw znasz ?
15 paź 18:18
pwv23: nie wiem a który?
15 paź 18:19
15 paź 18:20
pwv23: no ale zrobilem tak i mi wyszlo 2/5, log2 5 tez mam tak przerobic?
15 paź 18:24
sushi_gg6397228:
zapisz log4 36= .... wg tego wzoru
15 paź 18:25
pwv23: oj powinno być 5/2

chybaa...
15 paź 18:26
pwv23: | | log2 36 | | 5 | |
log4 36 = |
| = |
| |
| | log2 4 | | 2 | |
15 paź 18:26
sushi_gg6397228:
25= 32 a nie 26
do poprawy
15 paź 18:28