matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
wielomiany
kkklau:
1 rozwiąż równanie: a x
3
+ x
2
−2=0 b x
4
−2x
2
−8=0 c 4x
3
−x
2
−8x+2=0 d 2x
3
+3x
2
+3x+1=0 e 3x
3
+x2+x=2 f x
6
+x
4
−17x
2
+15=0
14 paź 22:36
daras:
miało być tylko jedno
wylosuj, w dniu nauczyciela belfry maja luuz więc nie należy ich męczyć
14 paź 23:20
Mariusz:
https://matematykaszkolna.pl/forum/301561.html
17 paź 05:37