wielomiany
kkklau: rozwiąż równanie:
a x3 + x2−2=0
b x4−2x2−8=0
c 4x3−x2−8x+2=0
d 2x3+3x2+3x+1=0
e 3x3+x2+x=2
f x6+x4−17x2+15=0
14 paź 23:07
14 paź 23:08
kkklau: rozwiąż nierowność:
a x3−x+6>0
b 2x3−12≤x2
c 2x3+x2−10x−5<0
d 3x3−x2+6x−2≤0
e 2x4−3x2+1<0
f x6−7x3−8≥0
14 paź 23:14
Mariusz:
a) x=1
b) t=x
2
c) grupowanie x
2(4x−1)−2(4x−1)=0
d) wzory skróconego mnożenia x
3+(x+1)
3=0
f) t=x
2 , t
3+t
2−17t+15=0, t=1
15 paź 06:09
Mariusz:
a) x3−x+6 , x=2
b) 2x3−x2−12 , x=2
c) grupowanie
d) grupowanie
e) t=x2
f) t=x3
17 paź 05:42