matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Oblicz cos.
David:
Potrzebuję pomocy. sin
2
α + cosα +1= 0
13 paź 20:44
Benny:
sin
2
α=1−cos
2
α
13 paź 20:45
Janek191:
sin
2
α = 1 − cos
2
α
13 paź 20:46
David:
Ale ile wyniesie cos
?
13 paź 20:46
daras:
rozwiąż r−nie kwadratowe
https://matematykaszkolna.pl/strona/54.html
13 paź 20:49
daras:
t = cosα 2 − t
2
+t = 0
13 paź 20:49