Jak obliczyć logarytm?
Natka Pietruszki: Zadanie wygląda tak: 1+log34
Zadanie niby proste, ale nie mam pojęcia co zrobić z tą jedynką z przodu.
Na lekcji pani mówiła coś o jakimś rozpisywaniu tego, ale jakoś to rozpisywanie mi nie
wychodzi...
10 paź 22:01
5-latek: 1=log33
10 paź 22:02
sushi_gg6397228:
1=log3 3= log54 54 = loga a
10 paź 22:03
Natka Pietruszki: Okej, a gdyby przyklad wyglądał tak: log25−1 to w takim przypadku 1=log24?
10 paź 22:04
Xyz: Nie
10 paź 22:05
5-latek: Przeciez log24=2 bo 22=4
10 paź 22:06
Xyz: Przecież sushi napisał na czym to polega
10 paź 22:08
10 paź 22:10
Natka Pietruszki: Racja, przepraszam. Nie zwróciłam na nie uwagi

. Dziękuje za pomoc.
10 paź 22:14