10 paź 13:09
10 paź 13:12
Marta: mi wychodzi x/(1+x2)−1/2*1/(x2+1)*2x
10 paź 13:17
J:
| | arctgx | | 1 | 1 | |
f'(x) = |
| − |
|
| *2x |
| | 1+x2 | | 2 | x2+1 | |
10 paź 13:23
ICSP: j jesteś pewien ?
10 paź 13:25
J:
| | x | | x | |
f'(x) = arctg + |
| − |
| = arctgx |
| | 1+x2 | | x2+1 | |
10 paź 13:26
J:
falstart
10 paź 13:26
ICSP: 
Tak właśnie mi się wydawało, ze to będzie całeczka z arctg(x)
10 paź 13:27
Marta: jaka całeczka,jeśli nie mam jeszcze żadnych całek tylko pochodne? xd
10 paź 13:34
ICSP: Pochodne można liczyć na wiele sosóbów, nie tylko wykorzystując wzory

Masz już rozwiazanie.
10 paź 13:35
Marta: dzięki, dzięki !
10 paź 13:39