sinx+sin3x | |
=√3 | |
cosx−cos3x |
sinx+3sinx−4sin3x | 4(sinx−sin3x) | |||
= | = | |||
cosx+3cosx−4cos3x | 4(cosx−cos3x) |
(sinx−sin3x) | sinx(1−sin2x) | |||
= | = | |||
(cosx−cos3x) | cosx(1−cos2x) |
sinx*cos2x | cosx | |||
= | = | =ctgx | ||
cosx*sin2x | sinx |
sin(x) + sin(3x) | |
= √3 | |
cos(x) − cos(3x) |
1 | √3 | √3 | 1 | ||||
sin(3x) + | co(3x) = | cos(x) − | sin(x) | ||||
2 | 2 | 2 | 2 |
π | π | |||
sin(3x + | ) = sin( | − x) | ||
3 | 3 |
2sin2xcosx | |
= √3 ⇒ ctgx = √3 ⇒ x = ... | |
2sin2xsinx |
5^2 | 52 |
2^{10} | 210 |
a_2 | a2 |
a_{25} | a25 |
p{2} | √2 |
p{81} | √81 |
Kliknij po więcej przykładów | |
---|---|
Twój nick | |