Zakoduj cyfry setek, dziesiątek i jedności liczby ab.
dw: Oblicz
| | (5,2*10−6)*(5,1*108) | |
a= |
| |
| | (1,7*104)*(1,3*10−3) | |
i b=((5/9)
−9 / (25/3)
−4) * (27/5)
−2
8 paź 12:08
Qulka:
a=3•4•10=120
b=5/3
ab=200
8 paź 12:21
===:
... zauważ, że 5,2:1,3=... 5,1:1,7+... a potęgę dziesiątki policz
8 paź 12:23
dw: Qulka, a rozumiem, natomiast jak obliczyc b?
8 paź 12:33
8 paź 12:34
Qulka:
| | (32)9 | | (52)4 | | 52 | |
b= |
| • |
| • |
| =38•5 |
| | 59 | | 34 | | (33)2 | |
8 paź 12:39
dw: Qulka, no tak, sa te wzory, ale jak zastosowac je akurat do tego przykladu? przeciez nie ma
zadnego polnego a, x, y itd.
8 paź 12:59
dw: a, okej, dziekuje

*
8 paź 13:00
Fortnite: Sigma
29 lis 22:08