proszę o sprawdzenie zadania
gość premium: 2|x|−3=4
|x|=x, x>0
|x|=−x, x<0
2x−3=4 lub 2x−3=−4
2x=7 2x=−1
7 paź 18:38
Eta:
Nie!
| | 7 | | 7 | | 7 | |
2|x|=7 /:2 ⇒ |x|= |
| ⇒ x= |
| lub x= − |
| |
| | 2 | | 2 | | 2 | |
7 paź 18:40
7 paź 18:41
gość premium: Mój błąd, zaraz poprawię
7 paź 18:42
PW: A nie pomyliłeś treści zadania? Autor sprawdza, czy kandydat umie dodać stronami 3, a potem
podzielić przez 2?
Może i tak, bo kandydat rozwiązał źle.
7 paź 18:42
gość premium: Co to znaczy dodać stronami 3?
7 paź 18:47
PW: al−dżabr w’al−mukabala
7 paź 19:02