jak się sprytnie pozbyć pierwiastka
Pasus: jak udowodnić to? a inaczej jak się sprytnie pozbyć pierwiastka proszę o opis sposobu
√13−4√3+
√4(7−4√3) =3
4 paź 22:52
Qulka: wykorzystując wzory skróconego mnożenia
4 paź 22:56
Qulka:
(2√3−1)2=...
(2−√3)2=..
4 paź 22:57
Pasus: dobrze jest na to jakies sposób czy trzeba biegle operować wzorami
4 paź 23:01
5-latek: Jest sposób tylko trzeba umiec podnosić do kwadratu i dzielic przez 4
4 paź 23:03
Qulka: porównując

albo na upartego wyprowadzić sobie wzór
4 paź 23:04
Pasus: inaczej jaki jest tok myślenia osoby rozwiazuacej podobne zadanie
4 paź 23:10
4 paź 23:14
5-latek: np. √4(7−4√3)= √4*√7−4√3 = 2√7−4√3
4 paź 23:15
Pasus: thx henryks
4 paź 23:27