Zbadaj monotoniczność i ograniczoność ciągów:
Emedue: Zbadaj monotoniczność i ograniczoność ciągów:
an=cos1n
4 paź 19:45
sushi_gg6397228:
a
1=
a
2=
a
3=
....
coś widać
4 paź 19:46
5-latek: Emeduerabe bocian goni żabę
4 paź 19:46
ICSP: wczoraj robiłem
4 paź 19:48
Janek191:
− 1 ≤ cos 1n ≤ 1
4 paź 19:49
Emedue: a to nie trzeba czasem jakos tak: an+1 − an
4 paź 19:50
PW: Jakoś tak to gdy chcesz pokazać np. monotoniczność.
4 paź 19:56
Emedue: no to wlasnie trzeba zbadac monotonicznosc czyli policzyc tak jak napisalem, nie?
4 paź 19:58
4 paź 19:59
Emedue: nic z tego nie rozumiem...
4 paź 20:03