pomocy
olo: czesc i prosze wytłumaczyc mi to zadanie
wiem że ma wyjsc 5 ale jak po koleji robić prosze o pomoc
(1/1−0) *1+1*0+0/1
(5+0) *1−0/5=
3 paź 11:34
J:
| | 1 | | 0 | |
co za brednie wypisujesz ..? |
| *1 + 1*0 + |
| = 1 |
| | 1 − 0 | | 1 | |
3 paź 12:03
PW: Nie wiadomo o co pytasz. To są 2 zadania, ale mówisz tylko o wyniku drugiego?
Ułamki pisz stosując
U {a}{b}
bez spacji po "U" − efekt będzie
3 paź 12:03
olo: to jest zadanie z 4 kl podst
(1:1−0) * 1+1*0 +0*1
(5+0) *1− 0:5 =
3 paź 12:42
olo:
3 paź 12:43
PW: Dwa zadania? Nie odpowiadasz na pytania, ino w kółko swoje. A z czym masz kłopot? Które
działania wykonać najpierw?
3 paź 13:55
Janek191:
Kolejność wykonywania działań :
− w nawiasach
− mnożenie i dzielenie od lewej do prawej
− dodawanie i odejmowanie jw.
3 paź 14:02
olo: prosze rozwiazać mi te zadania a ja dojde sam jak sie to robi wiem ze kolejnosc wykonywania
działan ale i tak nie wychodzi mi wychodzi mi żle prosze rozwiążcie z góry dziekuję
3 paź 14:18
Janek191:
( 1 : 1 − 0 ) * 1 + 1*0 + 0*1 = ( 1 − 0)*1 + 0 + 0 = 1*1 + 0 = 1 + 0 = 1
3 paź 14:20
Janek191:
( 5 + 0)*1 − 0 : 5 = 5*1 − 0 = 5 − 0 = 5
3 paź 14:21
olo: DZIEKUJE BARDZO

:0
3 paź 14:24
olo: CZY KTOŚ MI SPRAWDZI TE ZADANIA
a jeśli sa źle rozwiązane proszę o rozwiazanie dobrze dzieki bardzo
4+5(5*1+2)*3=
4+5*1+2*3=4+5+6=15
4+5*(1+2)*3=
3 paź 14:54
J:
źle
= 4 + 5*7*3 = ....
3 paź 14:57
J:
drugie: 4 + 5*3*3 = ...
3 paź 14:58
olo: a poprosze bardzo o rozwiazanie bo siedze nad tym nie było mnie na lekcji
3 paź 14:58
J:
masz problem z tabliczką mnożenia ?
3 paź 14:59
olo: nie mam ale nie moge tego pojąc pani u nas nie tłumaczy zbytnio a z materiałem leci ino sie
dymi
3 paź 15:01
5-latek: W szkole podstawowej leci z materialem ?
3 paź 15:03
J:
Ty chodzisz do szkoły specjalnej ? .... policz to na palcach ( albo liczmanach )
3 paź 15:05
olo: no tak ledwo sie skonczył wrzesien a my jestesmy na 49 str podrecznika z 250 srtr
3 paź 15:05
J:
chłopie ... co Ty bredzisz ... ile jest: 5*3 ?
3 paź 15:11
olo: 15
3 paź 15:14
PW: Jaja sobie olo robi.To dziecko z 4. klasy pisze?
pani u nas nie tłumaczy zbytnio a z materiałem leci ino sie dymi
3 paź 15:37
olo: witam

czy ktoś sprawdzi mi to zadanie a jeśli jest źle proszę o poprawki
Jan Matejko został dyrektorem Szkoły Sztuk Pięknych, gdy miał 36 lat. W tym
samym roku urodził się najmłodszy syn Jerzy. Starsze dzieci miały wówczas: Tadeusz – 8 lat,
Helena – 6 lat, Beata – 4 lata. Po ilu latach wiek Jana Matejki był równy sumie lat tej czwórki
jego
dzieci? Uzasadnij rozwiązanie i podaj odpowiedź
po 6 latach
miał 42 lata
Tadeusz 14
Helena 12
Beata 10
Jerzy 6
6+10+12+14 =42
13 lis 21:42
Qulka: tak
13 lis 21:48
olosss: dziekuję
13 lis 21:51
13 lis 21:53
olosss: witam . proszę o pomoc
Pan Tomasz Truchcinski od szesciu lat przebiego codzienie 16 km.
Równik ma około 40 000km czy pan Tomasz pokonał już trasę równą
długości równika . Proszę o rozwiązanie i odpowiedz.
Z góry dziękuję .
26 lis 15:37