oblicz
gwiazdka23: oblicz, pomocy
√3−2√2 +√5−2√6 +√7−2√12 +√9−2√20 +⋯+√21−2√11
13 lis 21:03
Aga1.: √3−2√2=√(√2−1)2=|√2−1|=√2−1
13 lis 21:05
5-latek : a
1=
√3−2√2
q= U{
√5−2√6{
√3−2√2
13 lis 21:07
gwiazdka23: czy wynik to 1−√11 ?
13 lis 21:09
gwiazdka23: ee przepraszam √11−1?
13 lis 21:11
5-latek : Nie wiem . Nie chce mi się liczycz Pokaz obliczenia to sprawdzi się
13 lis 21:13
gwiazdka23: no bo z tego pierwszego wychodzi
√2−1 a pozniej znowu bd −
√2+
√3 i tak dalej wiec to sie
bd odejmowac, wiec zostaje −1 i na koncu
EDIT ten ostatni pierwsiatek to jest
√21−2√110 przepraszam

więc zostaje nam −1 i z tego ostatniego
√11 więc −1+
√11
13 lis 21:20
gwiazdka23: dobrze?
13 lis 21:40
Qulka: tak
13 lis 21:55