Oblicz
♡: Rozwiąż równanie (45 . x +32∊2) . 25 = 216 . x
Mnożenie zastąpiłam kropka ponieważ nie wiedzalam jak zrobic znak mnozenia, proszę o pomoc
2 paź 20:00
sushi_gg6397228:
przecież tego nie da sie czytać
2 paź 20:01
5-latek: Przeciez nad 8 masz znak mnożenia
2 paź 20:05
PW: Znaki mnożenia w tym wypadku są zbędne.
"Fachowy" znak mnożenia to Alt 0183 (przy włączonym NumLock trzymamy Alt i z klawiatury
numerycznej wstukujemy 0183).
2 paź 20:09
Qulka: wolę Alt 7 •
2 paź 20:14
5-latek: A ja wolę swoją mamę
Co ma wlosy jak atrament
2 paź 20:16
Qulka: ciekawe co to miało być to ∊
2 paź 20:18
5-latek: 4=22
32=25
Oczekuje rowniez odpowiedzi w poprzednim twoim temacie
2 paź 20:20
5-latek: Witaj
Qulka
2 paź 20:21
♡: Pisze z telefonu dlatego takie kombinacje aby uzyskać kropkę mam uniemozliwione
2 paź 20:31
PW: A ten znak należenia pominąć, czy to miało być coś innego?
2 paź 20:32
2 paź 20:34
5-latek: Nawet nie próbujesz rozwiazywac ,tylko oczekujesz gotowego rozwiązania
2 paź 20:42
PW: Z telefonu to niemożliwe ... Przecież telefon służy do rozmawiania.
2 paź 20:47
♡: Wzory są mi znane Ale mógłby mi to ktoś rozpisać bo robię jakieś błędy w obliczeniach
2 paź 20:50
5-latek: To pokaz jak liczysz
2 paź 20:52
PW: K ..., ale co "rozpisać"? Nie odpowiadasz na pytania (20:18, 20:32).
2 paź 20:53
Eta:
PW ..... dbaj o zdrowie !
2 paź 20:55
♡: Ale jak pominąć ? Normalnie wykonać działania i wyobrazić sobie że W miejscu "." Jest mnożenie
2 paź 21:07
PW: Pas.
2 paź 21:11
Qulka: czy to
∊ jest kropka

i mam sobie wyobrazić mnożenie
2 paź 21:12
sushi_gg6397228:
Pas.
2 paź 21:14
Mila:
♥
Napisz * zamiast kropki oznaczającej mnożenie , masz na klawiaturze przecież.
(45 * x +322) *25 = 216 *x
Czy to taki przykład?
2 paź 21:14
sushi_gg6397228:
x
2 paź 21:15
Mila:
(45 * x +322) *25 = 216 *x ?
2 paź 21:19
sushi_gg6397228:
x
2 paź 21:19
♡: Tak Miła o to mi chodziło
2 paź 21:49
Qulka: x=1
2 paź 21:53
Mila:
(45 * x +322) *25 = 216 *x /:25
(22)5 * x +(25)2 = 211 *x ⇔
210*x+210=211*x /:210⇔
1x+1=2
x=1
====
2 paź 22:25
♡: Wielkie dzięki !
2 paź 22:34
Mila:
2 paź 22:44