1 | 1 | |||
5log2x(1+ | )=3log2x(3+ | ) | ||
5 | 3 |
3 | 6 | 3 | ||||
( | )log2x= | * | ||||
5 | 5 | 10 |
3 | 3 | |||
( | )log2x=( | )2 | ||
5 | 5 |
1 | 1 | |||
5t − | *3t = 3*3t − | *5t | ||
3 | 5 |
1 | 1 | |||
5t + | *5t = 3*3t + | *3t | ||
5 | 3 |
6 | 10 | ||
*5t = | *3t | ||
5 | 3 |
5t | 10 | 5 | |||
= | * | ||||
3t | 3 | 6 |
5 | 5 | |||
( | )t = ( | )2 | ||
3 | 3 |
5^2 | 52 |
2^{10} | 210 |
a_2 | a2 |
a_{25} | a25 |
p{2} | √2 |
p{81} | √81 |
Kliknij po więcej przykładów | |
---|---|
Twój nick | |