4 | 4 | ||
•5log2x= | •3log2x | ||
5 | 3 |
5 | 5 | |||
( | )log2x= | |||
3 | 3 |
1 | 1 | |||
5log2x*(1+ | )=3log2x*(3+ | )⇔ | ||
5 | 3 |
6 | 10 | |||
5log2x* | =3log2x* | /:3log2x | ||
5 | 3 |
6 | 5log2x | 10 | 5 | ||||
* | = | /* | |||||
5 | 3log2x | 3 | 6 |
5 | 25 | |||
( | )log2x= | |||
3 | 9 |
5 | 5 | |||
( | )log2x=( | )2⇔ | ||
3 | 3 |
1 | 1 | |||
5t+ | *5t=3t+ | *3t | ||
5 | 3 |
6 | 10 | 5 | 25 | ||||
*5t= | *3t ⇒ ( | )t= | ⇒ t=2 | ||||
5 | 3 | 3 | 9 |
5^2 | 52 |
2^{10} | 210 |
a_2 | a2 |
a_{25} | a25 |
p{2} | √2 |
p{81} | √81 |
Kliknij po więcej przykładów | |
---|---|
Twój nick | |