funkcja trygonometryczna
juliaa576:
Witam obliczy/wytłumaczy ? Trzeba policzyć z funkcji odcinki a,b.
21 wrz 21:51
Saizou :
problem w czym ?
| a | |
w policzeniu sin15=sin(45−30)=sin45cos30−cos45sin30= |
| |
| 10 | |
| b | |
czy cos15=cos(45−30)=cos45cos30+sin45sin30= |
| |
| 10 | |
21 wrz 21:55
juliaa576: Mi chodziło o to, żeby obliczyć a,b. Dokladna liczba, najlepiej żeby ktos napisał krok po kroku
jak takie zadanie zrobic.
21 wrz 21:59
Saizou :
| √6−√2 | |
sin15=sin(45−30)=sin45cos30−cos45sin30= |
| , zatem |
| 4 | |
21 wrz 22:02
21 wrz 22:03