1 | 1 | |||
gdzie a1=− | , a2= | |||
3 | 6 |
1 | 1 | |||
q= | *−3= − | |||
6 | 2 |
1 − q10 | ||
S10 = a1* | ||
1 − q |
1 |
| 1 | 1025 | ||||||||||||||||||||
S10=− | * | = − | * | = | |||||||||||||||||||
3 |
| 3 |
|
1 | 2 | 2050 | ||||
= − | * 2025 * (− | ) = − | ? | |||
3 | 3 | 9 |
1 | 1 | |||
(− | )10 = | |||
2 | 1024 |
1 |
| 1023 | 1 | 2 | |||||||||||||||
S10= − | * | = | *(− | ) * | |||||||||||||||
3 |
| 1024 | 3 | 3 |
5^2 | 52 |
2^{10} | 210 |
a_2 | a2 |
a_{25} | a25 |
p{2} | √2 |
p{81} | √81 |
Kliknij po więcej przykładów | |
---|---|
Twój nick | |