Pochodne
Kawa: Pochodna 2/x3
?
20 wrz 08:54
5-latek: | | −6 | |
f'=−6x−4 = |
| (to w pamięci |
| | x4 | |
20 wrz 08:58
Kawa: A czemu tak i czemu nie −2/x6 ze wzoru?
20 wrz 08:59
5-latek: Wzor jest taki
| | f | | f'*g−f*g' | | 0*x3−2*3x2 | | −6x2 | |
( |
| )'= |
| }= |
| = |
| = |
| | g | | g2 | | x6 | | x6 | |
20 wrz 09:03
20 wrz 09:04
Kawa: To co to za wzór:
f'(x) = −a/x2
Gdy
F(x) = a/x
20 wrz 09:10
20 wrz 09:14
Kawa: Masz racje to nie to samo
20 wrz 09:18
Kawa: To użyje ten wzór wyjściowy dla ułamków i chyba wyjdzie.
20 wrz 09:18
5-latek: 
)
20 wrz 09:24