Oblicz
:333: | | x2 | |
Oblicz wartość wyrażenia (x2 − y2 )( |
| − y) gdy x −3√2 i y= 3√3 |
| | x−y | |
17 wrz 19:27
daras: ile ci wyszło ?
17 wrz 19:27
:333: No wlasnie nie wyszło

A prawidlowa odpowiedź to 1
17 wrz 19:42
17 wrz 19:53
:333: Mógłbyś to rozpisać? Bo za każdym razem wychodza mi inne wyniki juz straciłam cierpliwość
17 wrz 20:14
Mila:
| | x2−yx+y2 | |
=(x2−y2)* |
| = |
| | (x−y) | |
| | x2−xy+y2 | |
=(x−y)*(x+y)* |
| = |
| | x−y | |
=(x+y)*(x
2−xy+y
2)=x
3+y
3
=(−
3√2)
3+(
3√3)
3=−2+3=1
17 wrz 20:14
daras: ja tez juz straciłem ...na szczęście masz jeszcze Milę, która odwala tu wszystko za wszystkich
od A do Z
podziękuj jej
17 wrz 20:35
:333: Dzieki wielkie! Juz wuem gdzie popelnilam błąd
22 wrz 20:28
Mila:
22 wrz 22:20