Równanie tan(γ+α) - to suma czego?
Pawcio: Witam!
Rzecz wydaję się błaha, zgubiła się wiedza w gąszczu masy rzeczy niepotrzebnych...
Zadanie
γ=80
α=5
tan(γ+α) = tan(85) czy tan (80) + tan (5) ?
To jak to będzie? Mam przykład obliczeniowy i dla małych wartości kątów niema większego
znaczenia czy to będzie lewe równanie czy prawe −−> Wynik i tak wychodzi. Z kolei dla dużych
różnica jest ogromna.... Zgłupiałem.
16 wrz 18:43
16 wrz 19:04
Mila:
Patrz trzeci wzór po lewej.
16 wrz 19:05
Pawcio: Dzięki wielkie!
16 wrz 19:16