oczli
hs: Oblicz:
| | 1 | | 3 | |
(log2 |
| −log3 |
| +log34,5)log√24 |
| | 8 | | 2 | |
15 wrz 22:41
Joe Black: log
ab+log
ac=log
ab*c
Wskazówki na początek
15 wrz 22:44
hs: To wiem, ale niczego mi to nie daje bo mogę sobie zamienić
ale nadal mi to niczego nie daje
15 wrz 22:45
Joe Black: a druga wskazówka ?
15 wrz 22:46
Joe Black: Jak logarytmy mają te same podstawy ?
15 wrz 22:46
15 wrz 22:47
hs: Tak ale z tego wyjdzie mi log3(1,5)−log3(4,5)=log3U{27;4)
15 wrz 22:50
Joe Black: 27=33
15 wrz 22:53
15 wrz 22:53
Joe Black: ...
15 wrz 22:54
Eta:
15 wrz 23:02