Tożsamość
Lorak: Sprawdź tożsamość:
| cos π4+x | | 1 | | 1 | |
| = |
| − |
| |
| cos π4−x | | cos2x | | ctg2x | |
Może ma ktoś pomysł, bo ja na żaden nie mogę wpaść
15 wrz 01:56
Lorak: Aj, zapomniałem o nawiasach. Poprawiam zapis:
| cos (π4+x) | | 1 | | 1 | |
| = |
| − |
| |
| cos (π4−x) | | cos2x | | ctg2x | |
15 wrz 01:59
Eta:
| | cosx−sinx | | cosx−sinx | | 1−2sinx*cosx | |
L= |
| * |
| = |
| = |
| | cosx+sinx | | cosx−sinx | | cos2x−sin2x | |
| | 1−sin2x | | 1 | | 1 | | 1 | |
= |
| = |
| −tg2x= |
| − |
| =P |
| | cos2x | | cos2x | | cos2x | | ctg2x | |
15 wrz 02:04
Eta:
Śpisz?
15 wrz 02:08
15 wrz 02:11
Lorak: Wow

Dziękuję
Eta
15 wrz 02:12
Eta:
15 wrz 02:12
Lorak: Dobranoc
15 wrz 02:13