Jak to pomnożyć?
Etna: 2log5*log2=?
12 wrz 16:51
12 wrz 16:53
5-latek : log2=0,301
| | 10 | |
log5= log |
| = log10−log2= 1−0,301= 0,699 |
| | 2 | |
2log5=log5
2
(0,699)
2*0,301=
12 wrz 16:55
Etna: Daras no nie bardzo tak, nie mam takiego wzoru .
5−latek dzięki
12 wrz 17:06
5-latek : Ale zauwaz z emasz tez wzory ktore sa w linku podanym przez darasa na zmiane podstawy
logarytmu
12 wrz 17:11
Etna: Znam ten wzór
12 wrz 18:14
daras: Skoro go znasz, to mogłaś pokombinować i przedstawić ewentualne rezultaty tutaj a nie skończyć
tylko na "="
12 wrz 18:27