obliczyć prosze dziekuje naprawde z calego serduszka
Patrycja:
4. (
6√81)
−3/2
5.
3√100*5
1/3*2
4/3
6. U{11
3/2}{
√44*({2}{11})
3
7.
√5√5√5
8.
3√16*
√2*4√8
prosze pomóżcie
9 wrz 20:38
Zosiek:
Nie
9 wrz 20:38
Patrycja: dlaczego ?
9 wrz 20:39
Zosiek:
bo gotowca nie dostaniesz, pokaz swoje obliczenia
9 wrz 20:40
Patrycja: | | 10−2 | | 55−2 | |
1. |
| = |
| i dalej nie wiem co z czym skracać wiem że |
| | 5−6*252 | | 5−6*522 | |
ma wyjść 1/4
9 wrz 20:44
Patrycja: tam ma być liczniku na dole 5 do drugiej i do drugiej
9 wrz 20:45
Metis: Patrycja popraw zapis. Niektóre działania, ułamki są nieczytelne.
Pokaże Ci jak zrobić a) , dalej próbuj ty. Sprawdzimy .
| | 10−2 | | (2*5)−2 | | 2−2*5−2 | |
a) |
| = |
| = |
| = |
| | 5−6*252 | | 5−6*((5)2)2 | | 5−6*54 | |
| 2−2*5−2 | | 2−2*5−2 | | 1 | |
| = |
| = 2−2= |
| |
| 5−6*54 | | 5−2 | | 4 | |
9 wrz 20:47
Patrycja: zosiek dalej nie umiem
9 wrz 20:47
Patrycja: Metis dzięki wielkie może z twoja pomoca zrobie lepiej

razem
9 wrz 20:48
9 wrz 20:48
Metis: olek nie spinaj, bo za drugim takim pytajnikiem z ekranu powinna wylatywać ręka i uderzać
piszącego w głowę...
Psuje się zapis bez nawiasu i tyle.
9 wrz 20:50
Patrycja: robimy b)
| (3*2)4*(32)−4 | |
| dalej nie mam pojęcia co i jak  nie kumam za bardzo |
| (22)2*12−1 | |
9 wrz 20:52
Patrycja: 252=(52)2
9 wrz 20:52
Patrycja: tam jest 12 do potęgi −1 i 3 do 3 i do −4
9 wrz 20:53
Metis: Rozpisuj jeszcze 12.
9 wrz 20:56
Patrycja: 12−1= (3*4)−1
9 wrz 20:58
Metis: | | 64*9−4 | | (2*3)4*(32)−4 | |
b) |
| = |
| = |
| | 42*12*−1 | | (22)2*(2*6)−1 | |
9 wrz 21:00
Metis: Porządkuj licznik.
Skracaj.
I rozpisz jeszcze 6.
9 wrz 21:00
9 wrz 21:02
Patrycja: aha okej
9 wrz 21:03
Metis: Wszędzie mamy mnożenie wiec możemy od razu "ciachnąć" 2
4.
| | 3−4 | | 3−4 | |
Będzie: |
| = |
| |
| | 2−1*(2*3)−1 | | 2−1*2−1*3−1 | |
Porządkuj i skracaj.
9 wrz 21:05
Patrycja: licznik : 23*(2*3)−1
9 wrz 21:07
Metis: Mianownik

Zobacz post: 21:05
9 wrz 21:08
9 wrz 21:09
Patrycja: sorki
9 wrz 21:09
Patrycja: wiem że ma wyjść 4/27
9 wrz 21:11
Patrycja: | | 3−3 | |
mam juz no to będzie |
| |
| | 2−2 | |
9 wrz 21:16
Patrycja: 4/27

pomożesz mi pozostałe przykłady
9 wrz 21:16
Metis: Rozwiązuj rozwiązuj. Sprawdzę
9 wrz 21:21
Patrycja: aha okej ale trudno mi tu pisac myślałam że cie nie ma
9 wrz 21:22
Patrycja: dziekuje że pomagasz
9 wrz 21:23
Janek191:
Która klasa ?
9 wrz 21:24
Patrycja: robimy c−3
U{16−2*125−3}
9 wrz 21:24
9 wrz 21:25
Patrycja: 4 technikum :?
9 wrz 21:26
Patrycja:
9 wrz 21:26
Patrycja: U{(4*4)−2*(53)−3}
9 wrz 21:28
Patrycja: | | (4*4)−2*(53)−3 | |
|
| |
| | (5*2)−4*(52)−2 | |
9 wrz 21:29
Patrycja: i co dalej nie wiem
9 wrz 21:30
Patrycja: mógłbyś zrobić mi 5, 6, 7, 8 sam metis prosze jeszcze mam 100 słowek z angielskiego nie ma mocy
a dzisiaj zrobiłam około 50 przykładów już z tego tylko tych nie rozumiałam prosze jeden
jedyny raz
9 wrz 21:32
Patrycja: Metis jesteś

9 wrz 21:33
Metis:
9 wrz 21:33
Patrycja: prosze mógłbyś zrobić mi ten 4, 5, 6, 7, 8 przykład dodam , że wynki
4. 1/3
5. 20
6. 4/12
7. 5 i 7/8
8. 2 i 53/24
z góry dziękuje nie mam mocy juz:(
9 wrz 21:37
Patrycja: Metis pomożesz czy nie?
9 wrz 21:40
Patrycja: nie wiem czy czekać proszeee
9 wrz 21:40
Metis: Pomogę pomogę
9 wrz 21:40
Patrycja: dzieki wielkie jestes wybawca moim hehehe
9 wrz 21:43
Patrycja: i jak metis ?
9 wrz 21:52
Metis: Popraw zapis 6.
9 wrz 21:53
Patrycja: | 113/2 | | 2 | |
| razy * ( |
| )3 |
| √44 | | 11 | |
9 wrz 21:55
Patrycja: tam jest 11 do potęgi 3/2 trzy drugiej
9 wrz 21:56
Metis: Nie powinienem tego robić, ale jestem dzisiaj dobry więc trzymaj
| | 1 | |
4) ...=(8116)−32=81−14= |
| |
| | 3 | |
5) ...=100
13*5
13*2
13 *2 =
(100*5*2)
13*2=1000
13*2=10*2=20
7) ...=(5*(5*5
12)
12)
12=5
12*5
14*5
18=5
78
8)...= 16
13*(2*8
14)
12=2
43*2
12*8
18=
2
116*2
18*2
14=2
5324
6. sama.
9 wrz 22:08
Patrycja: a 7, 8 proszeee
9 wrz 22:10
Patrycja: dziekuje kurde na tym 6 główkuje i nic jestes wielki
9 wrz 22:11
Patrycja: a pomógłbyś jeszcze 3 bardzo ci dziekuje
9 wrz 22:13
Metis: Rozpisuj po kolei i skracaj. Napisz sprawdzę
9 wrz 22:15
Patrycja: okej najpierw zrobie to co mi zrobiles
9 wrz 22:16
Patrycja: nie rozumiem zapisu 5
3√100*51/3*24/3 =
=1001/3*51/3*24/3
9 wrz 22:25
Metis: 243 = 2*213
9 wrz 22:26
Patrycja: ale to jest do potęgi 4/3 nie 4/5
9 wrz 22:28
Patrycja: te nawaisy tam przy 5 to maja byc nawiasy czy pierwiastki
9 wrz 22:42
Patrycja: Metis 3i 6 ostatni raz pomoz mi
9 wrz 22:54
Patrycja: ide sie uczyc angielskiego jak coś to nie zaszkodizlo by jak byś mi zrobił to paaaa dzikeuje
naprawde wielkie dzieki
9 wrz 22:55
Metis: To jest 4/3

tylko tak wyswietla przeglądarka
9 wrz 23:03
Patrycja: aha okej wszystko zrobiłam tylko teraz
9 wrz 23:13
Patrycja: no nie umiem ale juz jestem spiaca wiem wykorzystalam twoja dobroc na maksa ale jeszcze 2
9 wrz 23:14
Patrycja: dobra nie robie nie ma sił dzieki za tamto paaa
9 wrz 23:17
Metis: Och
Patrycja
9 wrz 23:18
Patrycja: nie umiem co Metis ?
9 wrz 23:20
Patrycja: dobra zrobie ale mi sprawdzisz?
9 wrz 23:21
Metis: Pokazałem Ci 5 przykładów , krok po kroku. Wystarczyłaby ich analiza a te przykłady nie byłyby
żadnym problemem.
Wspomóż się tym. >>
186
9 wrz 23:22
Metis: Sprawdzę
9 wrz 23:22
Patrycja: | | 4{−2}*4−2*5−9 | |
1. |
| |
| | 2−4*5−4*5−4 | |
9 wrz 23:24
Patrycja: | | 4−2*4−2*5−9 | |
1. |
| |
| | 2−4*5−4*5−4 | |
9 wrz 23:25
9 wrz 23:27
9 wrz 23:28
Patrycja: 2−4*1/5
9 wrz 23:28
Patrycja: 16/5= 3 i 1/5
9 wrz 23:30
Patrycja: Metis juz
9 wrz 23:30
Patrycja: źle powinna wyjść 1/80

coś jest źle
9 wrz 23:31
Metis: 16−2=(24)−2=2−8
125−3=(53)−3=5−9
10−4=(2*5)−4=2−4*5−4
25−2=(52)−2=5−4
Zapisz i poskracaj.
9 wrz 23:31
Patrycja: i jak ?
9 wrz 23:32
9 wrz 23:40
9 wrz 23:41
Patrycja: oo to super !
zaraz drugie
9 wrz 23:42
Patrycja: | | 113/2 | | 2 | |
2. ...= |
| * |
| 3 |
| | 441/2 | | 11 | |
i dalej nie wiem
9 wrz 23:47
Metis: 44=4*11
9 wrz 23:48
9 wrz 23:49
9 wrz 23:51
Patrycja: pff 1/3 tam
9 wrz 23:52
9 wrz 23:54
9 wrz 23:55
9 wrz 23:56
Patrycja: nie wiem co dalej
9 wrz 23:57
Metis: Juz patrzę.
10 wrz 00:00
Metis: 11
3/2 skracam z 11
1/2 zostaje mi 11.
Rozpisz 4 i skróc 11
10 wrz 00:03
Patrycja: chwilka
10 wrz 00:07
Patrycja: ma już 4/121 dziekuje naprawde
10 wrz 00:12
Patrycja: sama z twoja większą pomoca jesteś wielki dziękuje
10 wrz 00:13
Metis: Pozdrawiam i dobranoc
10 wrz 00:15
Patrycja: dobranoc
10 wrz 00:19
daras: a słówka z angielskiego ?
15 paź 23:01