potegi
Bąbelek: √9 * [(1,5)−1 + 9−1,5 ] − 27−23
6 wrz 22:02
6 wrz 22:38
6 wrz 22:38
:): (tak tak...chciałeś sprawdzić czy wyszlo ci to samo... )
6 wrz 22:39
Bąbelek: ja serio tego nie umiem...
6 wrz 22:43
:): no dobra..
√9=9
12
zacznij od tego
6 wrz 22:44
:): | | a | | b | |
( |
| )−1= |
| ...nie wiem z czym masz problem  |
| | b | | a | |
6 wrz 22:46
daras: to się naucz

na przykładach podanych w linku wyżej
6 wrz 22:46
6 wrz 22:46
:): doszedłeś do czegoś Bąbelek?
6 wrz 23:26
:): √9=3
| | 1 | | 1 | |
9−1.5=32*(−1.5)=3−3= |
| = |
| |
| | 33 | | 27 | |
| | 1 | | 1 | |
27−23=33*(−23)=3−2= |
| = |
| |
| | 32 | | 9 | |
i złóż to wszystko.. (sprowadzaj też do wspólnego mianownika jakby co)
6 wrz 23:33
daras: obawiam się, że
bąbel może nie wiedzieć co to wspólny mianownik

ale nie pęka
7 wrz 09:48