Wykaż że liczba jest całkowita
lola: √3−2√2 − 4√4
wykaż że ta liczba jest całkowita
6 wrz 16:35
Aga1.: Jak rozpisać 3−2√2?
3−2√2=(√2−1)2
4√4=√2
6 wrz 16:42
Eta:
4√4=√2 i √3−2√2= √(1−√2)2 = |1−√2|= −1+√2
to................... dokończ
6 wrz 16:43
lola: jak to mozliwe, że √3−2√2= √(1−√2)2 ? z trójki robi się jedynka? nie rozumiem..
6 wrz 16:50
Eta:
(1−√2)2= 1−2√2+2=3−2√2 jasne?
6 wrz 16:51
Kacper:
Eta masz chwilkę, na zadania z OMG?
6 wrz 16:52
Eta:
Hej
Kacper 
Podrzuć link ( nie wiem czy dam radę
6 wrz 16:54
lola: już rozumiem, dzięki Ela
6 wrz 17:08
Kacper:
Eta nie Ela

ten wątek
298115, tylko akurat muszę na chwilę iść
6 wrz 17:10